De kracht van vrijheid van je lichaam

Lichaamsgerichte therapie

Je voelt je eigen zelf zonder je ervan bewust te zijn – je lichaam voelen, weten dat je hersenen van je houden, het is een prachtig lichaam. Je geest houdt ook van jou, het is een prachtige geest. Beide zijn er voor je geest om te genieten. Ze werken samen om elkaars gedachten en gevoelens te delen. Ze weten allebei van je.

Je vraagt je af: “Moet ik me zo voelen?” 

Het is allemaal een beetje overweldigend. Je probeert gedachten terzijde te schuiven en af en toe komt er een gedachte in je bewustzijn terecht die je overvalt. Uw interne dialoog is een lopend commentaar op waarom u niet in vrede kunt zijn of waarom u voor iets bang bent, waarom het verkeerd is te proberen en wie u helpt om iets te voelen en u zich bang voelt. Gedachten voelen zo isolerend, dat je je alleen voelt. Je kunt er niet lang tegen. Het meeste van alles wat je niet kunt tolereren dat je je alleen voelt. 

Je hebt je hele leven geprobeerd te voorkomen dat je je alleen voelde. En nu wel. Je voelt je zo alleen, alsof er hier niemand is. Deze diepe angst heeft een aantal zeer reële en zeer echte voordelen is dat je geest en lichaam informatie delen die een eerste reactie van verminderde weerstand kan uitlokken.

Wat voel je tijdens een lichaam gerichte therapie

Tijdens een lichaamsgericht therapie ervaren we voortdurend sensaties. We ervaren ze zonder te proberen ze te elimineren of ze niet te ervaren. Vaak voel je ze mediteren, soms tijdens actieve meditatie, soms wanneer je gewend raakt aan een staat van gefocuste ontspanning. Als je eenmaal gewend bent aan je omgeving als je je aandacht niet meer hoeft te richten op iets dat je niet meer ziet, dan zie je gedachten ontstaan in je achterhoofd, maar gewoon voorbijgaan als wolken in de lucht.

Maar over het algemeen, wanneer niet aanwezig, is uw interne dialoog uw meester of uw dienaar. De gedachten geven ook kracht en schaamte. Totdat je overtuigingen kunt versterken die je eren wie je bent, zul je jezelf blijven definiëren door je gedachten, net zoals je hebt gedaan toen je jezelf definieerde door je gedachten in het verleden.