Hoe u uw emotionele gezondheid kunt verbeteren

 

Het is belangrijk om te beseffen dat depressie een ziekte is die onze stemming, ons gedrag en ons denken kan beïnvloeden. Het is een waarschuwing dat er iets niet klopt, en dat we mentaal misschien niet zo goed zijn als we zouden willen denken. Toch kan het soms onmogelijk lijken om een ​​specifieke gebeurtenis aan te wijzen als de oorzaak van onze geestelijke gezondheidsproblemen. Omdat de symptomen van sombere stemmingen, verdrietige gevoelens en verminderde concentratie, ongeacht de oorzaak van de depressie, niet altijd duidelijk zijn, heb je soms een goede vriend of partner nodig om het diepgewortelde idee te lokaliseren dat de oorzaak is. Het kan uw partner op het werk zijn die u vaak toevertrouwt dat u een ernstig risico loopt voor uw baan, of uw beste vriend met wie u een belangrijk maar niet evident probleem heeft, omdat u altijd de juiste indruk lijkt te wekken. We hebben misschien zelfs bedacht dat wanneer we ons 'comfortabel' voelen, we het meest vatbaar zijn om ons depressief te voelen. We kunnen zelfs het gevoel hebben dat al die nare gevoelens en emoties die we hebben nooit zouden zijn voorgekomen als we ons "nu" niet zo voelden.

We weten op dat moment geen van beiden, we laten het leven ons beheersen in plaats van dat we het leven en de omstandigheden beheersen terwijl we dat doen. Deze situatie kan erg ongemakkelijk worden. Om dit te verlichten, kunnen we dan proberen ons een weg door de dag te banen en proberen de situatie op het werk, of waar we vrienden en kennissen gaan bezoeken, recht te zetten. Kortom, we zitten gevangen in onze angst en gebrek aan assertiviteit om die inspanning te leveren.

Soms moeten we contact opnemen met onze buurman en een gesprek met hen voeren om het ijs te breken en een nieuwe omgeving te proeven. Het belangrijkste om hier op te merken is dat ze ons fysiek niet kunnen schaden, maar het kan zijn dat we hun bedoelingen niet leuk vinden. Ze houden er misschien van om te zwijgen en zichzelf aan ons voor te stellen door op de deur te kloppen, maar het is belangrijk dat we erkennen dat het onze eerste rol is om ze aan ons voor te stellen als potentiële vrienden. Dan gaat het gesprek terug naar wat we in de eerste plaats hebben vastgesteld. Als je de keten van gebeurtenissen nog verder hebt gevolgd, zie je een andere buurman die zich graag aan ons wil voorstellen. Omdat we nu een nieuwe verbinding hebben met hetzelfde doel of doel in het leven, zal onze wens om deze omstandigheden te verbeteren helpen om onze inspiratie en hoop voor de toekomst weer op te bouwen.

Soms is de beste aanpak om alleen te praten als we aan de buurman worden voorgesteld. Als de buurman dan vragen begint te stellen, hebben we misschien geen tijd voor het normale gesprek, maar het heeft ook het voordeel om ze aan iemand anders voor te stellen zonder dat ze weten dat we in het bedrijf zijn. Op die manier maken we van de gelegenheid gebruik om door het raam te kijken om buiten onze muren te kijken om iemand anders buiten te zien. Het uitzicht mag dan grimmig zijn, maar het is de beste plek om deze omstandigheden te bekijken als ze veranderen met de opkomende zon.