Wat ik heb geleerd op weg naar een succesvolle afgestudeerde

Studiecoach

Je staat op het punt aan je reis naar een succesvolle afgestudeerde te beginnen. Het kan uitdagend, spannend en zenuwslopend tegelijk zijn. Maar dat is wat het zo de moeite waard maakt

Stress niet te veel

Het kan een enorme onderneming lijken, met alle eisen en aanvragen die maanden duren. Maar de waarheid is dat het niet zo moeilijk is als je denkt. Begin klein. Als je de keuze hebt tussen klein of groot, neem dan het kleine. Je kunt later altijd nog uitbreiden. Grad school kan intimiderend zijn vanwege de vele eisen en toepassingen, dus het kan een enorme onderneming lijken. Maar dat hoeft het niet te zijn. Begin klein. Als je de keuze hebt tussen een klein en een groot programma, neem dan het kleine. U kunt later altijd uitbreiden, zolang u maar vorderingen blijft maken. Een Studiecoach kan altijd helpen met planningen om de stress te verminderen.

Netwerk als een gek

Als je de kans hebt, leer dan de faculteit van je universiteit en je graduate school kennen. Dit helpt je niet alleen om de graduate school cultuur beter te begrijpen, maar het zal je ook helpen om een mentor of scriptie adviseur te vinden. Misschien wil je ook profiteren van mogelijkheden voor professionele ontwikkeling, zoals workshops of seminars voor afgestudeerde studenten. Deze evenementen bieden je de kans om andere afgestudeerde studenten in jouw vakgebied te ontmoeten en hen beter te leren kennen. Een andere manier waarop je kunt netwerken met afgestudeerde studenten is via de studentenvereniging van je universiteit. Er zijn veel verschillende verenigingen, dus het is de moeite waard wat onderzoek te doen om erachter te komen welke voor jou geschikt is.

Leer duidelijk, beknopt en consequent te schrijven (je schrijven zal je helpen andere vaardigheden te leren).

Probeer je vertrouwd te maken met consequent schrijven. Als je aan je afstudeersollicitaties werkt, moet je beknopt kunnen schrijven over jezelf, je onderzoek en je ervaring. Het is ook belangrijk dat je een professionele toon aanslaat, zodat je sollicitaties opvallen tussen anderen in hetzelfde vakgebied. Wat betreft grammatica en spelling is er echt geen excuus. Als je merkt dat je je werk dwangmatig controleert, mis je waarschijnlijk het grotere geheel. Zet deze dingen opzij als leermiddel en je maakt een goede start.

Je moet ook de tijd nemen om duidelijk te leren schrijven. Te veel afgestudeerde studenten haasten zich door hun werk en denken dat ze sneller klaar zijn als ze zo snel mogelijk schrijven. Dit is een ernstige fout. Neem de tijd en zorg ervoor dat je werk nauwkeurig en grondig is voordat je verder gaat met het volgende.

Vergeet niet om plezier te hebben

Ja, dit is belangrijk. Je raakt opgebrand en gestrest als je niet de tijd neemt om te ontspannen en plezier te maken. Afstuderen kan een zeer stressvolle en competitieve ervaring zijn, dus het is belangrijk om af en toe een pauze te nemen. Je zult onder grote druk komen te staan om te publiceren en werk te produceren, dus het is belangrijk dat je niet vergeet te ontspannen en tot rust te komen. Terwijl je op school zit, kun je overwegen om lid te worden van een club of organisatie die verband houdt met je hoofdvak. Dit kan een geweldige manier zijn om mensen te ontmoeten, vrienden te maken en plezier te hebben.